lauantai 30. heinäkuuta 2011

Pannukakkua ja piirakkaa

Koska tämän äidin toiseksi nuorin, karvan vajaa kaksi vee, heittää lelut käsistään ja kirmaa kovaa vauhtia keittöön huutaen "Ruokaa!!!" kuullessaan Piltti-purkin kannen sanovan PLOP, on hyvä jakaa pari kehuttua  kotitekoista pöperöohjetta =D

Pannukakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
8 dl maitoa (vesikin toimii)
3 munaa
100g sulatettua margariinia

Tämän ohjeen pointti on turvotus ennen munien lisäystä sekä turvotus ennen margariinin lisäystä. Paistetaan 200 asteessa n. puoli tuntia.

Pellillinen piirakkaa (omena, mustikka, mikä tahansa)

4 munaa
3 dl sokeria
1/2 dl maitoa
1 1/2 dl margariinia
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri, lisää vaahtoon muut aineet. Lisätään tarpeellinen määrä omenaa, puolukkaa, mustikkaa, punaista viinimarjaa, rapareria ja paistetaan 200 asteessa n. 20 min. Toimii niin kirpeillä kuin makeillakin marjoilla, pohja imaisee marjat/ hedelmät sisäänsä.

NAM!

1 kommentti:

  1. Pannukakku oli sen verran kotoisan makuista, että aattelin sen olevan ainakin melkein sama millä me tehdään ja olikin. Mun ohje on kyllä oikeesti tällänen (ja suluissa ne mitä mä laitan):

    4 munaa
    1,5 dl (3/4dl) sokeria
    8 dl maitoa
    100g (50g) margariinia
    4 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    2 tl vaniljasokeria

    Me aina puolitetaan rasvan ja sokerin määrä eli ei ihmikään että se sun oli niin hyvää. ;)

    Ja kiitos kemuista!

    VastaaPoista